1999 - Zwarte Woud 1 - Touring Vrienden Uitbergen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

1999 - Zwarte Woud 1

Onze Reizen
Vond plaats van 13 mei tot 15 mei.
Het Zwarte Woud is een prachtige streek om met de motor te bezoeken. Prachtige wegen, die kronkelen door een overweldigend natuurschoon.
Deze streek heeft zoveel interessants te bieden dat we onmogelijk alles op drie daagjes kunnen verkennen. Daarom werd dit jaar gekozen voor het noordelijke deel. De meer zuidelijke contreien zouden dan in een van de volgende uitstappen aan bod komen.
Dit jaar waren we met een grote groep, hieronder ziet u ze op de trappen van het hotel.
    
Als uitvalsbasis werd gekozen voor een klein gezellig dorpje, dat dezelfde naam draagt als het riviertje waarlangs het gelegen is, Durbach. We logeerden in het  hotel "Ritter Durbach". Dit hotel heeft een klein binnenzwembad en naast een uitstekend restaurant een eigen wijnkelder met bar.
In "Das Goldene Weindorf", zoals de notabelen van Durbach zelf hun dorp noemen, werden we hartelijk ontvangen. De motoren mochten gratis in een grote garage staan, en het eerste drankje in de Weinstube was van het huis.
De heenreis, zo een 520 km verliep zeer vlot, ondanks het feit dat enkelen onder ons nog niet zoveel rijervaring hadden. Toen bij dezen de vermoeidheid de kop opstak, werden de rustpauzes iets dichter bij elkaar gelegd, en klaar was Kees. Na het inchecken brachten we nog een zeer gesmaakt bezoek aan een wijnkasteel in de buurt, Schloβ Staufenberg. Een prachtig gelegen zaak, waar het in het lentezonnetje lekker proeven was van de plaatselijke godendrank.
               
Na de lange rit van thuis naar hier vroeg de klim naar deze heuveltop de nodige concentratie en voorzichtigheid, want de haarspeldbochtjes in de grindweg naar de top waren verraderlijk, zeker na het lessen van de dorst.
Na het nuttigen van het avondeten, werd de dag afgesloten met veel plezier (er gleden er zelfs onder tafel van het lachen) in de stube van het hotel, de motoren veilig op stal.
Na een weldoende nachtrust en een uitgebreid ontbijt begonnen we aan de verkenning van het noordelijke Schwarzwald.
Deze tocht, langs onder andere de bij alle motards bekende "Schwarzwald-Hochstrasse", en tal van andere mooie bochtige bergwegen omvatte te veel bezienswaardigheden en natuurschoon om het allemaal hier op te noemen.
Een van de hoogtepunten was de Mummelsee, het diepste (17m), grootste en hoogstgelegen (1036 m) meer van de zeven "Karseën". Volgens de legendes huizen hier dwergen feeën en geesten.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu